- 1 -

Transilvania  medievală

comoara satelor săsești


Printr-o întâmplare fericită am descoperit „Encyclopedie des Voyages”, un ghid de călătorie în cinci volume scris acum mai bine de 200 de ani de către Jacques Grasset de Saint-Sauveur. Textele și ilustrațiile sunt fascinante. Erau timpurile în care călătoria de plăcere abia se inventa și oamenii  începeau să descopere bogația culturală a lumii în care trăiau. Astăzi, când aripa aparent rozalie a uniformizării atinge tot mai multe aspecte ale vietii noastre cotidiene, pensiunea „Casa cu zorele” aduce un omagiu acelei epoci și acelor călători dornici de a se bucura de uimitoarea autenticitate a unor locuri necunoscute.

 

În acest spirit, când vizitați Transilvania, vă recomandăm să explorați zona rurală.

Mulți străini vin pentru Dracula, chiar dacă acel conte nu este un personaj al istoriei noastre. Însă odată ajunși aici, realizează că faimoasa legendă este surclasată de frumusețea unică a satelor uitate de timp și a peisajelor înconjurătoare.


Cazare

Pensiunea Casa cu zorele este punctul ideal de plecare în explorarea bisericilor fortificate și a naturii. Ne aflăm în Crit (Deutsch-Kreuz), unul dintre satele care încă își păstrează aspectul medieval. Ansamblul arhitectonic rural Strada Principală este în evidența Ministerului Culturii ca monument istoric. Două dintre cele șapte biserici fortificate aflate în patrimoniul UNESCO sunt în imediata apropiere:

- biserica fortificată din Viscri (Deutschweißkirch) - 9km

- biserica evanghelică Saschiz - 12km

Cetatea medievală a Sighișoarei, de asemenea monument UNESCO, se află la numai 32km.

Ştiaţi că unele plante şi vieţuitoare, altădată larg răspândite în Europa, acum trăiesc numai la noi ?


Cazare la ţară, la pensiune, în Transilvania
Haferland - Țara Ovăzului


atracții în apropiere:

Viscri, Crit, Mesendorf, Sighisoara, Saschiz, Archita, Roades.excelence in Transylvania

* Vă rugăm să menționați această opțiune atunci când solicitați rezervarea.berze langa Viscri